Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szombat
Helyenként felhős

Illegális terrorista szervezetnek nyilvánították az Iszlám Államot Izraelben

Központ október 26, 2015 Külföld

Ezek a szervezetek fokozták a zsidó állam elleni erőfeszítéseiket, és megpróbálták Izraelen belül is folytatni a tevékenységüket.

„Folyamatosan küzdünk az Iszlám Állam, az an-Nuszra Front és más terrorista szervezetek ellen” – mondta Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. Hozzátette, „bárki, aki csatlakozik az ellenséghez, hogy Izrael ellen harcoljon, nem lesz többé izraeli állampolgár”.

A miniszterelnök arra az arab fiatalemberre utalt, aki siklóernyővel szökött át Szíriába egy, az al-Kaidával együttműködő szélsőséges lázadószervezet területére, feltehetően azzal a szándékkal, hogy csatlakozzon a Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoló fegyveresekhez.

Netanjahu közölte, a kormány visszavonja a 23 éves arab fiatalember állampolgárságát, és hasonló módon fognak eljárni ilyen esetekben a jövőben is.

Az utóbbi években több tucat izraeli arab csatlakozott a Szíriában harcoló felkelőkhöz. Általában Törökországon keresztül utaznak a zsidó állammal szomszédos, négy éve háború sújtotta közel-keleti országba.

A legtöbb izraeli állampolgárságú arab palesztin, akik az ország lakosságának mintegy húsz százalékát adják.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 153

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.