Központ
2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta
Borús
Szombat
Borús
Borús
Holnap
Borús
Borús
Hétfő
Borús

Íme, egy férfi, aki saját fia testvére is

Központ március 9, 2015 Külföld

Adott egy 46 éves nő, Anne-Marie Casson, aki  bármit megtenne a fiáért, és az emített, 24 éves fiú, Kyle, aki egyedülálló és meleg, de nagy vágya, hogy apa legyen. A két szereplő találkozásából lett egy fura történet.

kyle_casson

Ilyenkor több megoldás is kínálkozik, lehet például örökbe fogadni, vagy lehet keresni egy dajkaanyát. Kyle utóbbival próbálkozott, ám a brit klinikák mindegyike elutasította. Végül talált egy jelentkezőt (egy távoli rokont), ám neki váratlan egészségügyi problémái támadtak, így ez a lehetőség is kútba esett.

Itt lépett be a képbe az anya, Anne-Marie Casson, aki férjével, Alannel közösen úgy döntött, fia segítségére siet. Így történt, hogy beültették neki egy másik nő (Kyle spermiumával megtermékenyített) petesejtjét, ő pedig világra hozta a gyermeket. Közben lezajlott még egy tárgyalás is, melyen a bíró úgy döntött, az eljárás teljesen törvényes, Kyle pedig örökbe fogadhatja a fiát, aki brit jog szerint a testvére is egyben.

Noha a dajkaanyaság egyre elterjedtebb az Egyesült Királyságban, Kyle esete mégis egyedi: ő az első egyedülálló férfi, akinek így született gyereke, ráadásul az édesanyja hordta ki. Az eset precedenst teremtett, hiszen egyre több, nem hagyományos pár kap így esélyt a szülővé válásra.

„Nem én akartam meleg lenni, így születtem. Úgy születtem, hogy nem lehetnek gyerekeim. Az apaság mindig is életem egyik legfontosabb célja volt, és most sikerült elérnem” – nyilatkozta a férfi a Daily Telegraphnak.

Forrás: kivultagasabb.blog.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 258

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.