Központ
2017. december 15. péntek, Valér
Borús
Holnap
Borús
Borús
Vasárnap
Borús
Borús
Hétfő
Borús

Ítéletidő pusztít Belgiumban

Központ június 7, 2016 Külföld

Folytatódik az ítéletidő Belgiumban, amely leginkább az ország déli régióiban okoz fennakadást a közlekedésben. Az esővíz utcákat és házakat önt el, emberéleteket veszélyeztet – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap pénteken.
Mint írták: “az elemek elszabadultak Vallóniában, ahol ping-pong labda nagyságú jég esett hétfő délután” Ciney és Durbuy városaiban és környékükön.

A szél ágakat tört le, egy fát pedig kidöntött Dison városban. A hirtelen lezúduló víztömeg elöntötte Dison, Verviers és Pepinster utcáit, és a víz által sodort fadarabok kárt tettek az akkora már méteres vízben álló autókban.

A lap arról számol be, hogy a sérülések elkerülése végett a rendőrség arra kérte a lakosokat, maradjanak házaikban, a földszinti ajtót és ablakokat lehetőség szerint tapasszák be.

A heves villámlásokkal kísért vihar nem kímélte a nemzetközi repülőtérnek is otthont adó Charleroi-t és környékét sem. Számos közúton, az ajtópálya egyes szakaszain és alagútjaiban is áll a víz – írta a napilap.

A Belgiumot sújtó viharos időjárás péntekre virradóan érte el az ország dél-keleti részét, ahol a rossz idő miatt több patak és folyó kilépetett medréből és elárasztotta Nassogne és Jemelle környékét.

Az érintett településen több embert kellett kimenekíteni lakóházából. Az árvíz több falut elzárt a külvilágtól, mivel a környék közútjai is járhatatlanná váltak.

A napilap azt írta, hogy a szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a négy napja tartó viharos esőzések egyetlen áldozata egy hatvanéves férfi, aki a házát elöntő sárlavina elől próbált menekülni, amikor elmerült a vízben, és életét vesztette szombaton.

A tájékoztatás szerint a várható heves esőzések okozta árvízveszély a Meuse, a Wamme és a Vesdre folyók váratlan és hirtelen vízállás-ingadozása miatt továbbra is fennáll – írta a napilap.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 258

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.