Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Szerda
Eső
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Japán sörnagyhatalom

Központ február 16, 2016 Külföld

Amint az megjósolható volt, azzal hogy az AB-Inbev felvásárolta a SAB-Millert, több változás is bekövetkezik a globális sörpiacon.

sorjapan

A legújabb fejlemény, hogy a japán söróriás, az Asahi Group Holdings 400 milliárd jenes vételi ajánlatot adott a SAB-Miller két sörgyárára. Az eredetileg olasz Peroni és a holland Grolsch nem szerepel az AB-Inbev által fenntartani szándékozott globális, illetve nemzetközi sörmárkák között. Aggodalomra azért semmi ok, hiszen marad így is bőven – Budweiser, Corona, Stella Artois, Beck’s, Leffe, Hoegaarden és immár a Plzeňský Prazdroj is – a portfólióban, nem is említve a helyi márkákat.

Az Asahi a legnagyobb sörgyártó Japánban. A szigetországban azonban húsz éve folyamatosan csökken a sörfogyasztás, a cég ezért keres növekedési lehetőségeket külföldön. Az Asahi az 1980-as évek közepén szerezte meg a piacvezető szerepét, amikor kibocsátott egy új sörmárkát, amit „szuperszáraznak” neveztek, és ezzel együtt piaci részesedésük 25 százalékkal nőtt 3 év alatt.

Ahogyan a név sugallja, ez a száraz borral analóg termék: egy lager sör, amiben aránylag alacsony mennyiségű a maradék cukor. Az okos marketing, és egy jellegzetes, kiemelkedő minőségű csomagolás összekapcsolta ezt a sört a japán sörgyártóval, és ez nyerőnek bizonyult.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 210

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.