Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Havazás
Hétfő
Havazás
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Kerekesszékes férfi rabolt ki egy bankot New Yorkban

Központ július 6, 2015 Külföld

Fényes nappal, kerekesszékben ülve rabolt ki egy bankot New Yorkban a 23 éves Kelvin Dennison. A szürke kapucnis pulóvert viselő férfi Queensben begurult a Santander Bank helyi fiókjába, és közölte a bank egyik dolgozójával, hogy fegyver van nála. “Adja oda az összes pénzt, ami van” – mondta a pénztárosnak. 1212 dolláros zsákmányával sikerült elmenekülnie, egyszerűen eltűnt az utcán.

kelvindennison

Csak két nappal később, a kórházból vitték el a rendőrök. Felvette egy térfigyelő kamera, a hatóságok közzétették a fényképét, és a fotó alapján ismerte fel valaki a kórházban, majd hívta rá a rendőröket.

Amikor a nyomozók kihallgatták, elmondta, hogy korábban megsérült egy lövöldözésben, azért ül kerekesszékben.

A New York Times cikke szerint Dennison csak pár kilométerre lakik a banktól. A rendőrök azt mondták róla: ismert figura a környéken, koldulni szokott, és párszor már le is tartóztatták családon belüli erőszak miatt, egyszer Valentin napon is.

Nem Dennison az első kerekesszékes bűnöző az Egyesült Államokban. A New York Times összeszedett még pár korábbi esetet: 2013-ban egy Matias Moreno-Boza nevű kerekesszékes ember lopott sorozatosan pénztárcákat manhattani éttermekből, bárokból és szállodákból. Bankrablást is követtek el mások is kerekesszékben, 2010-ban például egy halálos beteg férfit ítéltek Kaliforniában 21 évre fegyveres bankrablásért.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 184

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.