Központ
2020. július 11. szombat, Nóra, Lili

Két gyerek kezét harapta le cápa egy amerikai strandon

Központ június 15, 2015 Külföld

Két tinédzsert is cápatámadás ért az észak-karolinai Oak Islandnél. A fiatalok életben maradtak, de több végtagjukat is letépték a cápák.

capa1

Egymás után két tizenéves fiatalt is cápatámadás ért vasárnap az Egyesült Államok keleti partjainál, az észak-karolinai Oak Island üdülőhelynél – jelentették helyi illetékesek és az amerikai média. A két áldozat egy 14 éves lány és egy 16 éves fiú, mindkettőjüket súlyos csonkolásos sérülésekkel szállították kórházba. A 14 éves lány a cápatámadásban elvesztette bal karjának egy részét, és félő, hogy a bal lábát sem lehet megmenteni. Az illetékes Brunswick megye sürgősségi szolgálatainak diszpécseréhez alig több mint egy óra múlva futottak be az újabb segélyhívások egy 16 éves fiúról, akinek egyik karját tépte le egy cápa.

A vasárnap délután történt első esetről az Atlanti-óceán parti üdülőhely polgármestere, Betty Wallace számolt be. A városi hatóságok riasztást adtak ki, minden fürdőzőt kiparancsolva a tengerből – jelentette az NBC News tévécsatorna.

Helyi médiajelentések szerint a két eset helyszínétől alig néhány kilométerre, az Ocean Isle Beachnél múlt csütörtökön egy 13 éves lányt ért hasonló cápatámadás.

A térségtől mintegy száz kilométerre északra jelölik a térképek az úgynevezett Közép-atlanti Cápa Térséget, amely a homokpadi és a sötétcápák párzóhelye. A halban gazdag térségből emiatt januártól július végéig ki van tiltva minden hajóforgalom.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 953

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.