Központ
2019. december 16. hétfő, Etelka, Aletta

Ketrecben képzi az ISIS a jövő gyilkosait

Központ június 23, 2015 Külföld

Internetes üzeneteiben az ISIS, azaz az Iszlám Állam már sokszor dicsekedett könyörtelen kiképző központjaival, és az egyik ilyen titkos „általános iskolapótló” létesítményről most hétperces videofelvételt tettek közzé a közösségi hálón.

isis2

A vélhetően Irak területén rögzített propagandafilmben legalább harminc 12-14 éves fiú kíméletlen kiképzése látható. Mindegyik gyerek álarcot visel, és engedelmesen igyekeznek megfelelni a felnőtt parancsnokoknak, akik többsége gépfegyverrel a kézben felügyeli a „kalifátus farkaskölykeit”.

A radikalizált tinédzsereket ketrecbe zárják, ahol először oktatóikkal gyakorolnak, majd ütik és rúgják egymást. Kiképzésüknek az is része, hogy parancsra törnek cserepeket a fejükkel, és földön fekve tűrik, ahogy a felnőtt terroristák taposnak rajtuk. Az egyik legdurvább gyakorlaton mászás közben bottal ütlegelik őket, ehhez képest szinte szórakozás, amikor egy üres terepjáróra éles lőszerrel tüzelnek.

isis1

– Ez a propagandafilm az állatiasság beteges dicsőítése. Azért készült, hogy az Iszlám Állam külföldön élő harcosokat toborozzon – nyilatkozta a Daily Mail-nek Anthony Glees, a Buckingham Egyetem biztonságpolitikai központjának professzora, és hozzátette. – A felvétel láttán sok édesanya és édesapa gondolhatja, hogy itt Nagy-Britanniában csak elhibázott élete lehet a gyereküknek, viszont ha csatlakozik az ISIS-hez, harcos válhat belőle, de a film a gyerekek számára is vonzó lehet – magyarázta a szakember.

isis

– Az Iszlám Állam terrorszervezet úgy alakítja át az iszlám iskolákat, ahogy a teljes iszlám társadalmat – érvelt a terrorizmuskutató Steve Emerson, és hangsúlyozta, hogy az ISIS szándékosan szoktatja katonás szigorra a kiskorú fiúkat. – Így kell kalifátust építeni! Ezek a fiúk most vannak abban a korban, amikor befolyásolhatóak, és azzal, hogy most tanítják be őket az Iszlám Állam fanatizmusára, biztosítják az utánpótlást – foglalta össze a szakértő.

Forrás: blikk.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 1524

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.