Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű
Köd
Holnap
Köd
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Kicsavarták egy fotós kezét Trump kampányrendezvényén

Központ március 1, 2016 Külföld

Hevesek az érzelmek és felfokozott a hangulat az elnökválasztásra készülődő Egyesült Államokban az úgynevezett szuperkedd előtt, amikor több szövetségi államban is előválasztást tartanak. Virginiában egy fotóriporter tűzött össze helyi idő szerint hétfőn a titkosszolgálat egyik ügynökével a republikánusok jelöltségére pályázó Donald Trump rendezvényén.

A Time magazin egyik fotóriporterét a titkosszolgálat munkatársa teperte le – a fotós elmondása szerint – akkor, amikor a Donald Trump ellen tüntetőket fotózta az egyik kampányrendezvényen.

A Trump-kampánycsapat közleményt adott ki a Radford Egyetemen tartott nagygyűlésen történtekről, de abban csak annyit közöltek, hogy nem ismerik az incidens részleteit, azokkal kapcsolatban csak a helyi rendfenntartó erők tudnak tájékoztatást adni. A fotóriporter, Chris Morris – aki 1990 óta szerződéses munkatársa a Time magazinnak – több amerikai tévécsatornának is arról számolt be, hogy a titkosszolgálat egyik embere először lefogta, aztán hátracsavarta a kezét, amelyből így kiesett a fényképezőgép.

Morris a Trump ellen tüntetőket fotózta a Virginia szövetségi állam déli részén fekvő Radford város egyetemén. A Washington Examiner című bulvárlap riportere, Gabby Morrongiello elmondása szerint afroamerikai diákok csoportja tüntetett az ingatlanmágnás, valóságshow-sztár Trump ellen, és amikor a fotós közelebb akart menni hozzájuk, a titkosszolga intett neki, hogy lépjen vissza. A Time munkatársa közönséges és durva szavakkal illette az ügynököt, aki ekkor ragadta meg őt. A Time magazin közleményben ítélte el az incidenst.

Az incidensek és a durva sértegetések egyébként nem ritkák az idei előválasztási kampányban. Bill Clinton volt elnök például szombaton, a felesége győzelmét hozó dél-Karolinai előválasztás napján kampányoltHillary Clinton elnökjelölt-aspiráns mellett egy kisvárosban. A gyűlésen egyszer csak felállt egy férfi, magát volt tengerészgyalogosnak mondta, és előhozta a bengázi incidens néven elhíresült történetet: 2012-ben a líbiai Bengázi városában terroristák támadták meg az amerikai diplomáciai képviselet épületét, ahol négy amerikai állampolgár, köztük a nagykövet is életét vesztette.

Akkoriban a washingtoni külügyminisztériumot Hillary Clinton irányította, s mindmáig azzal támadják, hogy hiába számítottak terrorista támadásokra, hiába kért a nagykövet már korábban is segítséget, Clinton mégsem tett semmit. A Bengáziban történtek és a felelősség megállapítása azóta is szerepel az amerikai belpolitikai napirenden, és a választási kampányban rendszeresen felhasználják Hillary Clinton ellen.

A dél-karolinai rendezvényen – ahol egyébként Hillary Clinton nem volt jelen, csak férje, a volt elnök – ezt a bengázi tragédiát emlegette fel a felszólaló, mire Bill Clinton, egy idő után elveszítve a türelmét, odakiáltotta a férfinak: “Pofa be”. A Hillary Clintont hazugnak nevező vendéget a biztonsági emberek némi dulakodás után kivezették.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 211

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.