Központ
2018. szeptember 23. vasárnap, Tekla, Líviusz

„Kiköltözünk az űrbe, vagy mind meghalunk”

Központ április 28, 2015 Külföld

A világ leghíresebb fizikusa hologramként jelentkezett be, hogy egy elég borúlátó jóslatot közöljön.

Stephen Hawking

Az emberiségnek a következő ezer évben ki kell költöznie az űrbe, különben ki fogunk halni. A világ leghíresebb fizikusa szerint a törékeny bolygónk nem fogja túlélni a következő évezredet.

Hawking a Sydney Operaházban beszélt telt ház előtt. Személyesen nem volt ott, hologramként jelent meg, amit a cambridge-i irodájából sugároztak.

Hawking úgy zárta a beszédét, hogy felfele kellene néznünk, az égre, nem pedig a talpunk elé. “Próbáljunk értelmet találni abban, amit látunk, és megérteni, hogyan létezhet az univerzum”, mondta.

Azt is hozzátette, fontos, hogy kíváncsiak legyünk, bármennyire is nehéz az élet. Ne adjuk fel, és akkor sikerülni fog, amit szeretnénk.

A tudós korábban többször figyelmeztetett a mesterséges intelligenciával kapcsolatban is. Szerinte a mesterséges intelligencia ugyanolyan veszélyeket rejthet, mint az emberi barbárság.

Februárban is beszélt már arról, hogy kolonizálnunk kellene más bolygókat is, hogy biztosítsuk az emberi faj túlélését. Ezek a bolygók akár biztonsági tartalékként is szolgálhatnak.

forrás: hir24.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 491

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.