Központ
2017. november 25. szombat, Katalin
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Borús
Holnap
Borús
Eső
Hétfő
Eső

Kipróbálta, milyen mínusz 100 fokban aludni

Központ január 14, 2015 Külföld

Mínusz száz Celsius-fokban, hálózsákokba bugyolálva töltött nyolc órát egy mélyhűtőkamrában Marek Simicek cseh kalandor és utazó hétfő éjjel, hogy kipróbálja, hol vannak saját határai.

simicek

A 39 éves Simicek elhatározta, hogy próbára teszi testi és lelki állóképességét, amelyet a szibériai Bajkál-tó vidékén tett számos túráján edzett acélosra.

A speciális hűtőkamrába délután két órakor lépett be, és este tíz órakor, jó egészségi állapotban hagyta el azt.
Pamutpólót, pulóvert és anorákot viselt, fején szőrkucsma volt. Két különleges hálózsákot vitt magával: a hétfői kihívás előtt növelte bennük a szigetelőrétegek számát, hogy testét megóvja a fagyástól.

A teszt előtt egy orvos alaposan kivizsgálta Simiceket. Testére érzékelőket erősítettek, hogy pulzusát, hőmérsékletét és légzését figyelemmel kísérhessék. A próbát megszakították volna, ha Simicek testhőmérséklete három Celsius-fokkal csökken. A férfinél mobiltelefon és kézi adóvevő is volt.

Lubomir Smuk aneszteziológus orvos, aki a szokatlan kihívás idején Simicek egészségügyi értékeit monitorozta, elmondta, hogy a férfi jól felkészült az extrém hidegre.  Számos alkalommal aludt már Szibéria különböző tájain mínusz 60-80 Celsius-fokos hidegben.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 253

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.