Külföld

Kórházat akartak eredetileg robbantani a bejrúti merénylők

A libanoni hatóságok bejelentették, hogy letartóztattak 11 embert, köztük nyolc szíriait a múlt heti bejrúti öngyilkos merénylet ügyében. A támadók eredeti terve állítólag az volt, hogy egy kórházat repítenek a levegőbe, de ez végül meghiúsult. 44 embert így is megöltek.

Nuhad Masnuk belügyminiszter nyolc szíriai és két libanoni elfogásáról számolt be, de hozzátette, hogy az előállított személyek között van egy libanoni, aki egy további öngyilkos merénylet elkövetésére készült, valamint egy embercsempész, aki a csoport több tagjának segített átlépni a szíriai-libanoni határt.

Masnuk hangsúlyozta, hogy „az egész hálózatot 48 órán belül sikerült felgöngyölíteni”. A miniszter szerint a merénylők eredeti terve az volt, hogy egy kórházat repítenek a levegőbe öt öngyilkos robbantással, ez azonban meghiúsult a kórház körüli fokozott biztonsági intézkedések miatt.

A biztonsági szolgálatok később még két gyanúsított, egy szíriai és egy libanoni elfogását adták hírül.

A csütörtöki kettős robbantást az Iszlám Állam vállalta magára. Ez volt a terrorszervezet eddigi legvéresebb libanoni merénylete volt, és az egyik legtöbb halottat követelő terrortámadás az 1990-ben véget ért libanoni polgárháború óta.

A robbantásokat Bejrút egyik déli, főként síiták lakta negyede, Burzs al-Barazsné bevásárló utcájában hajtották végre, egy kórház közelében.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.