Külföld

Letartóztattak egy spanyol férfit, aki az Iszlám Államnak toborzott nőket

Letartóztatott a spanyol rendőrség szerda hajnalban Melillában, az észak-afrikai spanyol enklávéban egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nőket toborzott az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet számára – közölte a spanyol belügyminisztérium.

iszlamista

A hatóságok szerint a 29 éves férfi feladata a toborzáson kívül a nők ideológiai képzése volt. Lakásán több propagandavideót is találtak, amelyek a fennálló törvényes rend elutasításáról és kizárólag az IÁ útmutatásainak követéséről szóltak.

A férfinak ezeken a propagandaanyagokon keresztül kellett elérni a nők radikalizálódását, majd elősegíteni, hogy minél előbb csatlakozzanak a szervezethez. A madridi belügyminisztérium közleményéből nem derült ki, hogy a dzsihadista szervezet pontosan milyen szerepet szánt a soraiba lépő nőknek.

Spanyolországban egyre gyakoribbak a hasonló rendőri akciók, legutóbb két hete a Kanári-szigeteken tartóztattak le egy nőt, aki a gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat toborzott a dzsihadista terrorszervezet számára. A hatóságok szerint a nő közvetlen kapcsolatot tartott fenn a szervezet szíriai vezetésével.

Idén eddig összesen 48 embert fogtak el a rendőrök Spanyolországban a terrorszervezettel való együttműködés miatt.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.