Központ
2017. szeptember 20. szerda, Friderika
Zivatar
Ma
Zivatar
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Letartóztattak egy spanyol férfit, aki az Iszlám Államnak toborzott nőket

Központ július 22, 2015 Külföld

Letartóztatott a spanyol rendőrség szerda hajnalban Melillában, az észak-afrikai spanyol enklávéban egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nőket toborzott az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet számára – közölte a spanyol belügyminisztérium.

iszlamista

A hatóságok szerint a 29 éves férfi feladata a toborzáson kívül a nők ideológiai képzése volt. Lakásán több propagandavideót is találtak, amelyek a fennálló törvényes rend elutasításáról és kizárólag az IÁ útmutatásainak követéséről szóltak.

A férfinak ezeken a propagandaanyagokon keresztül kellett elérni a nők radikalizálódását, majd elősegíteni, hogy minél előbb csatlakozzanak a szervezethez. A madridi belügyminisztérium közleményéből nem derült ki, hogy a dzsihadista szervezet pontosan milyen szerepet szánt a soraiba lépő nőknek.

Spanyolországban egyre gyakoribbak a hasonló rendőri akciók, legutóbb két hete a Kanári-szigeteken tartóztattak le egy nőt, aki a gyanú szerint kislányokat és kamaszlányokat toborzott a dzsihadista terrorszervezet számára. A hatóságok szerint a nő közvetlen kapcsolatot tartott fenn a szervezet szíriai vezetésével.

Idén eddig összesen 48 embert fogtak el a rendőrök Spanyolországban a terrorszervezettel való együttműködés miatt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 375

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.