Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Lezuhant és megölt másfél száz embert egy katonai gép

Központ július 1, 2015 Külföld

Már 141 holttestet kiemeltek Indonéziában a szumátrai Medán város egyik lakóövezetében, amelyre katonai repülőgép zuhant, írja az MTI. A mentőalakulatok folytatják a kutatást, hogy túlélőkre bukkanjanak, de szakértők szerint ennek nem sok az esélye.

katonaigep

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a C-130-as Hercules típusú szállítógép a felszállás követően csapódott kedden a lakónegyedre, ahol ezt követően hatalmas tűz keletkezett. Szemtanúk szerint a repülőgép felrobbant egy szálloda felett, majd zuhanás közben elsodort több lakóépületet és járművet. A város kórházába eddig 141 holtestet szállítottak, többségüket nem azonosították.

Augustinus Tarigan, a medáni rendőrség szóvivője azt mondta, egyelőre 45 halottat azonosítottak, közülük harmincan a légierőnél, hatan a hadseregben szolgáltak, míg a többiek civilek. Korábban elhangzott, hogy a katonai szállító repülőgép fedélzetén tizenkét tagú legénység és százegy utas tartózkodott.

A Natuna-szigetekre tartó teherszállító a légierő medáni támaszpontjáról indult el, ám röviddel a felszállás után lezuhant. Az indonéziai tévécsatornák a teherszállító égő roncsairól, összetört gépjárművekről és egy részben összedőlt épületről sugároztak képanyagokat.

A légierő vezetője, Agus Priatna altábornagy elmondása szerint az 1964 óta szolgálatban lévő repülőgépnél technikai gond lépett fel, ezért zuhant le a felszállás után két perccel. A pilóta kérte, hogy visszatérhessen a bázisra, és a gép épp akkor zuhant le, amikor jobbra fordult, hogy a repülőtér felé vegye az irányt.

Ez a második eset tíz éven belül, hogy lezuhant egy nagytestű repülőgép Medánban. 2005 szeptemberében az indonéziai Mandala Airlines Boeing 737-es utasszállítója zuhant a 3,4 millió lakosú város egyik lakóövezetére. A repülőszerencsétlenségben 143 ember vesztette életét, közülük harmincan a földön tartózkodtak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 435

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.