Központ
2020. január 25. szombat, Pál

Lövöldöztek a nápolyi zöldségpiacon

Központ július 7, 2015 Külföld

Egy férfi meghalt, egy másik súlyosan megsebesült a nápolyi nagybani zöldségpiacon kedden történt lövöldözésben – közölték a hatóságok.

napolypiac
Egyelőre ismeretlen tettes nyitott tüzet a két férfira a nápolyi Volla nagybani zöldségpiacán. Az elkövető elmenekült a helyszínről.

A lövedékek által eltalált 23 éves fiatalember a kórházba szállítás közben meghalt. Társát a lövések a mellkasán találták el, állapota súlyos. A rendőrség első információi szerint az elkövető a lövöldözés előtti nap vitába keveredett a két férfival.

A délolasz városban gyakori a nyílt utcán való fegyverhasználat. A hatóságok egy Nápoly belvárosában levő épületben a napokban tartott házkutatás során jelentős mennyiségű fegyverre és lőszerre találtak. Így derült ki, hogy a lakóház tetőteraszán “lőtér” működött: a camorra helyi bűnszervezet fiatal tagjai itt gyakorolták a célbalövést. A tetőn sorakozó parabolaantennákat és a tetőre letett üdítős dobozokat lőtték szitává.

Május közepén egy nápolyi férfi egy családi veszekedés közepette négy embert lőtt le, közöttük saját feleségét, szomszédját és a helyszínre siető rendőröket is.

A helyi sajtó felmérései szerint a mintegy egymillió lakosú Nápolyban 5700 a bejelentett fegyverek száma. Ennek kétszeresére becsülik az engedély nélkül tartott, a feketepiacon beszerzett fegyverek számát.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 378

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.