Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

Lövöldöztek Joe Biden háza körül

Központ január 19, 2015 Külföld

Egy arra haladó gépkocsiból lövéseket adtak le Joe Biden amerikai alelnök Delaware állambeli házának közelében – közölte vasárnap az amerikai kormányzati csúcsvezetők biztonságáért felelős szolgálat, a Secret Service.

biden
A szombat este történt incidens idején sem az alelnök, sem a felesége nem tartózkodott otthonában, noha, mint számos hétvégén, mindketten Delaware-ben voltak. A lövéseket egy autóúton, a háztól több száz méterre, a biztonsági övezeten kívül adták le. A lövéseket a biztonsági emberek hallották, és látták, hogy a jármű nagy sebességgel távozik.

A Sercet Service vizsgálja, hogy vajon Bidenék házát, vagy valamelyik szomszédos épületet érte-e találat.

Fél órával a lövöldözés után a helyi rendőrség őrizetbe vett egy embert, aki megpróbált elhajtani a környéket biztosító rendőr mellett. Az illetőt nem hozták összefüggésbe az incidenssel, de a Sercet Service ki fogja hallgatni.

A 72 éves Bidennek, aki korábban több mint három évtizeden át Delaware állam szenátora volt, az ottani New Castle megyében és Washingtonban is van rezidenciája.

A delaware-i lövöldözést megelőző hónapokban a Secret Service több kínos mulasztást követett el. Ezek egyikének következtében szeptemberben egy zsebkéssel felszerelt férfi bemászott a Fehér Ház kerítésén és behatolt az elnöki rezidenciára.

A szolgálat ügyvezető igazgatója szerdán közölte, hogy négy helyettesét elmozdítja. Egy ötödik helyettes már korábban bejelentette távozását.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 529

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.