Külföld

Magyar férfi ejtette túszul egy hotel dolgozóját Norvégiában

Őrizetbe vettek egy magyar férfit Norvégiában, aki túszul ejtett egy szállodai alkalmazottat, robbantással fenyegetőzött és egymillió eurós váltságdíjat követelt – jelentette a helyi média hétfőn.

royalchrostiana

A 41 éves férfi, a norvég főváros központjában fekvő Clarion Hotel Royal Christiania vendége volt. Délelőtt tízkor ejtette foglyul a hotel egyik alkalmazottját, a jelentések szerint egy takarítót. Ezután a szobaszervíznek egy cetlin átnyújtott üzenetében azzal fenyegetőzött, hogy működésbe hoz egy robbanószerkezetet, amelyet valahol Oslóban helyezett el. A túsz szabadon engedéséért, illetve a robbantás elkerüléséért egymillió eurót és szabad elvonulást követelt.

A rendőrség kiürítette a hotel egy részét, majd öt órán át tárgyalt a férfival. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a robbanószerkezet nem is létezik, rávették, hogy adja meg magát. A szobájában később egy elektromos sokkolót és egy kést találtak, de a túsznak nem esett baja.

A túszejtőről a hatóságok annyit közöltek, hogy kelet-európai, és december 3-a óta lakott a hotelben. Ugyanakkor a norvég közmédia arról számolt be, hogy az őrizetbe vett férfi magyar állampolgár. Este kihallgatták, kirendelt védője egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.