Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Magyar férfi ejtette túszul egy hotel dolgozóját Norvégiában

Központ december 9, 2014 Külföld

Őrizetbe vettek egy magyar férfit Norvégiában, aki túszul ejtett egy szállodai alkalmazottat, robbantással fenyegetőzött és egymillió eurós váltságdíjat követelt – jelentette a helyi média hétfőn.

royalchrostiana

A 41 éves férfi, a norvég főváros központjában fekvő Clarion Hotel Royal Christiania vendége volt. Délelőtt tízkor ejtette foglyul a hotel egyik alkalmazottját, a jelentések szerint egy takarítót. Ezután a szobaszervíznek egy cetlin átnyújtott üzenetében azzal fenyegetőzött, hogy működésbe hoz egy robbanószerkezetet, amelyet valahol Oslóban helyezett el. A túsz szabadon engedéséért, illetve a robbantás elkerüléséért egymillió eurót és szabad elvonulást követelt.

A rendőrség kiürítette a hotel egy részét, majd öt órán át tárgyalt a férfival. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a robbanószerkezet nem is létezik, rávették, hogy adja meg magát. A szobájában később egy elektromos sokkolót és egy kést találtak, de a túsznak nem esett baja.

A túszejtőről a hatóságok annyit közöltek, hogy kelet-európai, és december 3-a óta lakott a hotelben. Ugyanakkor a norvég közmédia arról számolt be, hogy az őrizetbe vett férfi magyar állampolgár. Este kihallgatták, kirendelt védője egyelőre nem nyilatkozott az ügyről.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 469

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.