Központ
2020. július 13. hétfő, Jenő

Magyar nő a világ legintelligensebbjeinek élén

Központ június 16, 2015 Külföld

Magyar elnöknő vezeti a világ legintelligensebb embereit összefogó, világszerte mintegy 130 ezer tagot számláló nemzetközi Mensa szervezetet júliustól. Balanyi Bibiána megválasztása komoly siker; erős mezőnyben, a magyarországinál sokkal nagyobb taglétszámmal működő nemzeti egyesületek jelöltjeivel szemben diadalmaskodott – adta hírül a Mensa HungarIQa Egyesület.

balanyibib

Balanyi Bibiána 1994 óta tagja a Mensa HungarIQa Egyesületnek, és 10 évig volt annak elnöke. 2009-től a nemzetközi Mensa fejlesztési igazgatójává választották.

Július 1-jétől veszi át az elnökséget amerikai elődjétől; megbízatása 2 évre szól. A Mensa megalakulása óta ő lesz a nemzetközi egyesület 3. női vezetője, és egyúttal a valaha volt legfiatalabb elnöke.

Micsoda a Mensa?

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek nemzetközi egyesülete, amelyet 1946-ban alapítottak Nagy-Britanniában. A politikamentes szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, tekintet nélkül korukra, nemükre, származásukra vagy társadalmi helyzetükre. Egyetlen tagsági kritériuma az emberek két százalékára jellemző intelligenciaszint.

Forrás: valasz.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 645

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.