Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Magyar nőt zaklattak az Iszlám Állam tagjai a Facebookon

Központ december 3, 2014 Külföld

A szállítmányozással foglalkozó nő előbb haverkodó üzenetet kapott, majd fenyegetésekkel és lefejezős videókkal árasztották el Irakból, Hollandiából, Szíriából jelentkező férfiak. Az offenzíva csak azután szűnt meg, hogy megváltoztatta a nevét és a lakóhelyét – írja a HVG.

iszlam

Az Iszlám Állam terroristái vették fel a kapcsolatot egy szállítmányozással foglalkozó magyar nővel, aki ellenállt a beszervezési kísérletnek – írja a Bors Online nyomán a lap.

A nőt állítása szerint be akarták szervezni az Iszlám Államba, ezért vették fel vele a kapcsolatot a Facebookon. Először egy bagdadi férfi írt rá, miután pedig elutasította az érdeklődést, másnap már fenyegető üzenetet kapott egy másik férfitól, aki az iraki Moszulból írt. Amikor a nő a válaszlevélben kifejezte ellenérzéseit az iszlamisták tevékenységével kapcsolatban, válaszul egy puskával lövöldöző figurát kapott. Utána Szíriából és Hollandiából író férfiak lefejezős videókat küldözgettek a nőnek.

A nő ezután megváltoztatta a nevét, lakhelyének pedig Moszkvát adta meg. Onnantól fogva nem kapott üzeneteket.

A magyar nő feltételezi, hogy fiatal lánynak nézték, “akit behülyíthetnek”. A közelmúltban az Iszlám Állam terroristái tömegesen toboroztak fiatalokat “a hanyatló Nyugatról”.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 787

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.