Központ
2018. július 21. szombat, Dániel, Daniella

Már 91 embert keresnek a kínai sárlavina után

Központ december 21, 2015 Külföld

A kínai hatóságok hétfőn reggel már 91 embert tartottak nyilván eltűntként, miután egy nappal korábban tizennyolc épületet, köztük két munkásszállót temetett maga alá egy hegyről lezúduló földtömeg egy ipari parkban és a környékén a dél-kínai Sencsen városában.

sarlavina
Vasárnap este még 59 eltűnt személyről tettek bejelentést, később azonban 91-re emelkedett a számuk. Az eddigi információk szerint 59 férfiról és 32 nőről van szó. Korábbi jelentés szerint hét embert sikerült kimenteni a sárlavina fogságába került épületekből, és további nyolc túlélőről tudnak, de arról nincs hír, hogy őket sikerült-e kiszabadítani.

Mintegy hatszáz tűzoltó és mentőmunkás keresi a túlélőket a katasztrófa helyszínén. A földcsuszamlás három különböző pontján életjeleket véltek felfedezni, de a mentést nagyban nehezíti a hatalmas földtömeg és a folyamatos esőzés. Az épületekben tartózkodó mintegy 900 embert kimentették még mielőtt a sár ellepte volna a házakat.
Sárlavina Kínában

A sártömeg mintegy húszezer négyzetméteres területet lepett el. Egy építkezési területről kitermelt, száz méter magas domb oldalára felhordott föld zúdult ugyanis a házakra. A földcsuszamlás nyomán fölrobbant egy gázvezeték közelben áthaladó szakasza, ennek következtében mintegy tíz hektáron jelentős mennyiségű omladék terült szét.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 319

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.