Központ
2020. augusztus 03. hétfő, Hermina

Meghalt az első texasi láncfűrészes gyilkos

Pál Piroska november 9, 2015 Külföld

Gunnar Hansen alakította a főgonoszt A texasi láncfűrészes mészárlás című 1974-es horrorfilmben.

texas

Hatvannyolc évesen meghalt Gunnar Hansen, aki a főgonosz szerepét alakította A texasi láncfűrészes mészárlás című, klasszikussá vált 1974-es amerikai horrorfilmben.

Az izlandi származású amerikai színész szombaton hunyt el Maine állambeli otthonában, hasnyálmirigyrákban – közölte ügynöke, Mike Eisenstadt.

A nagysikerű horrorban Hansen alakította a Bőrpofa becenevű pszichopatát, aki láncfűrésszel üldözi a nagyapjába házába látogató barátokat.

A Gunnar Hansen alakította figura “az egyik legikonikusabb gonosztevő a filmtörténetben” – jelentette ki a színész ügynöke.
A 140 ezer dollárból forgatott horror 30 millió dollárt jövedelmezett, és a műfaj egyik kultikus darabjává vált az erőszak nyers ábrázolása révén.

Az alapötletet az évtizedek folyamán számtalan változatban filmesítették meg, képregény, sőt videojáték is készült belőle.
A filmes siker után Hansen az irodalom és az újságírás területén alkotott, a 80-as évek végén pedig visszatért a filmezéshez.

Az ügynök közlése szerint Hansen halálakor egy Death House nevű filmen dolgozott, amely az emberiség legkegyetlenebb fogolylázadásáról szól egy titkos kormányzati objektumban. A filmet, amelynek szerzője és producere is Hansen, jövőre mutatják be.

Gunnar Hansen 2013-ban megjelent, Chain Saw Confidential című könyvében kulisszatitkokat árult el az 1974-es horror forgatásáról, egyebek közt azt, hogy a cselekményt megihlető történetek között volt Jancsi és Juliska meséje is.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 434

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.