Központ
2017. november 19. vasárnap, Erzsébet
Eső valószínű
Vasárnap
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Havazás
Kedd
Havazás

Meghalt az első texasi láncfűrészes gyilkos

Pál Piroska november 9, 2015 Külföld

Gunnar Hansen alakította a főgonoszt A texasi láncfűrészes mészárlás című 1974-es horrorfilmben.

texas

Hatvannyolc évesen meghalt Gunnar Hansen, aki a főgonosz szerepét alakította A texasi láncfűrészes mészárlás című, klasszikussá vált 1974-es amerikai horrorfilmben.

Az izlandi származású amerikai színész szombaton hunyt el Maine állambeli otthonában, hasnyálmirigyrákban – közölte ügynöke, Mike Eisenstadt.

A nagysikerű horrorban Hansen alakította a Bőrpofa becenevű pszichopatát, aki láncfűrésszel üldözi a nagyapjába házába látogató barátokat.

A Gunnar Hansen alakította figura “az egyik legikonikusabb gonosztevő a filmtörténetben” – jelentette ki a színész ügynöke.
A 140 ezer dollárból forgatott horror 30 millió dollárt jövedelmezett, és a műfaj egyik kultikus darabjává vált az erőszak nyers ábrázolása révén.

Az alapötletet az évtizedek folyamán számtalan változatban filmesítették meg, képregény, sőt videojáték is készült belőle.
A filmes siker után Hansen az irodalom és az újságírás területén alkotott, a 80-as évek végén pedig visszatért a filmezéshez.

Az ügynök közlése szerint Hansen halálakor egy Death House nevű filmen dolgozott, amely az emberiség legkegyetlenebb fogolylázadásáról szól egy titkos kormányzati objektumban. A filmet, amelynek szerzője és producere is Hansen, jövőre mutatják be.

Gunnar Hansen 2013-ban megjelent, Chain Saw Confidential című könyvében kulisszatitkokat árult el az 1974-es horror forgatásáról, egyebek közt azt, hogy a cselekményt megihlető történetek között volt Jancsi és Juliska meséje is.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 169

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.