Központ
2020. július 16. csütörtök, Valter

Meghalt egy ember a Maradj talpon! forgatásán, nincs felelős

Központ február 17, 2016 Külföld

Váratlanul rosszul lett, majd meghalt egy statiszta a köztévés vetélkedő forgatásán tavaly szeptemberben. A vélhetően cukorbetegség és inzulinhiány okozta haláleset ügyében senkinek a felelősségét nem állapította meg a tisztifőorvosi hivatal. A gyászoló élettárs igazságot keres.

maradjtalpon

Rosszul lett és meghalt egy 32 éves nő a Maradj talpon! című műsor tavaly szeptemberi felvételén – adta hírül a Bors szerdán.

A köztévés vetélkedőben statisztáló nő cukorbeteg volt, kómába esett, és mivel nem jutott inzulinhoz, meghalt – legalábbis ezt mondta a haláleset körülményeiről a nő élettársa, aki statisztaként szintén jelen volt az esetnél.

A nőért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de egyik orvosnál sem volt inzulin, ezért az élettárs panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A hivatal ki is vizsgálta az esetet, és megállapította, hogy a mentőszolgálat “a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását, így a szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg”. Fellebbezésnek helye nincs.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény a mentőjárműveken.

A gyászoló férfi jogi úton készül megtámadni a tisztifőorvosi hivatal döntését.

Forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 852

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.