Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Megszólalt a franciaországi terrortámadás gyanúsítottja

Központ június 28, 2015 Külföld

Kihallgatása során szombat este elkezdett beszélni a történtekről a franciaországi Saint-Quentin-Fallavier egyik vegyi üzemében elkövetett dzsihadista támadás feltételezett elkövetője – közölte egy rendőrségi forrás, aki részleteket azonban nem mondott.

Szombat napközben még azt közölték rendőrségi források, hogy nem hajlandó vallomást tenni a terrorista. Yassin Salhit vasárnap átszállítják a terrorelhárítási rendőrség párizsi központjába. A nyomozás egyik első eredménye szerint a 35 éves, háromgyerekes apa mobiltelefonon küldött egy kanadai számra egy olyan hátborzongató fényképet, amelyet magáról készített főnöke levágott fejével.

Az amerikai vegyi üzem ellen elkövetett támadás előtt Salhi feltehetőleg megölte a főnökét, annak a fuvarozócégnek a vezetőjét, amelynek az alkalmazottja volt, majd az Iszlám Állam dzsihadista szervezet módszere szerint levágta az 54 éves férfi fejét, és iszlamista zászlókkal együtt kitűzte az amerikai gázipari cég kerítésére.

Azt egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy Salhi végső soron kinek küldte a képet, mert a hívott szám csak továbbításra szolgált. Kanada bejelentette szombaton, hogy együttműködik a nyomozásban a francia hatóságokkal.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 444

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.