Központ
2018. szeptember 25. kedd, Eufrozina, Kende

Megtalálták a vasárnap eltűnt indonéz gép roncsait, rengeteg készpénzzel a fedélzeten

Központ augusztus 17, 2015 Külföld

Megtalálták a mentőcsapatok az 54 emberrel a fedélzetén előző nap eltűnt indonéz repülőgép roncsait hétfőn Pápua tartományban – közölte a mentőszolgálat és az indonéz közlekedési minisztérium.

triganaair
A roncsot egy kutató-mentő repülőgépről fedezték fel a levegőből azután, hogy a sűrű dzsungel borította hegyvidéki terület lakói értesítették a mentőszolgálatot, láttak egy repülőgépet alacsonyan elszállni a térség felett, majd lezuhanni a dzsungelben.

Továbbra sem tudni, hogy vannak-e a szerencsétlenségnek túlélői. A mentőszolgálat megpróbálja megközelíteni a baleset helyszínét. A repülőgépen ellenben rengeteg készpénzt találtak: négy zsákban 6,5 milliárd rúpiát.

A Trigana Air Service légitársaság belföldi útvonalon közlekedő ATR42 típusú repülőgépe Indonézia keleti részén zuhant le, mintegy 12 kilométerre Oksibil várostól, rossz időjárási körülmények között.

A járat öttagú személyzettel és 49 utassal a fedélzetén a tartományi főváros, Jayapura repülőteréről a mindössze 50 percre lévő Oksibilbe tartott. Az utasok között volt négy gyerek, köztük két csecsemő is. Helyi sajtóértesülések szerint az utasok mindegyike indonéz állampolgár.

Oksibil körzetében erős szél, köd és heves eső volt, amikor mindössze néhány perccel a leszállást megelőzően megszakadt az összeköttetés az ATR 42-es típusú, 27 éves repülőgéppel.

Forrás: mti, index, transindex

Share Button
Ennyien olvasták: 379

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.