Külföld

Megtörtént a rémálom, cápa tévedt a strandolók közé Mallorcán – videó

Mindenkit azonnal kiküldtek a vízből, aki esetleg magától nem indult meg gyors csapásokkal kifelé hétvégén egy hívatlan vendég miatt.

A fürdőzők közvetlen közelében bukkant fel egy több mint 2 méteres kék cápa Mallorcán, a brit turisták által kedvelt Magaluftól nem messze, Illetas egyik strandján. Az úszómesterek azonnal kiparancsoltak mindenkit a vízből, vörös zászlót helyeztek ki, és megkezdték a partszakasz átvizsgálását. A környéken más strandokat is lezártak cápaveszély miatt – derül ki a The Guardian beszámolójából.

Egy 27 éves férfi a barátnőjével a parton volt hétvégén, amikor arra lett figyelmes, hogy mindenki megindult kifelé a vízből, a kisgyerekeket pedig karjaikba vették a szülők. Amikor meglátta az uszonyt a vízben, ő is kiabált a barátnőjének, hogy azonnal jöjjön ki. Egy úszót, aki a parttól távolabb volt, csónakkal hoztak ki az úszómesterek.

A cápa a beszámolók szerint eltűnt, majd újra megjelent a partnál, és egészen a homokig jutott valahogy, ott látták félig a vízben ficánkolni.

A helyi Palma Aquarium szakértői befogták a cápát, és megállapították, hogy megsérült: egy horog volt a szájában, ami gyógyíthatatlan sebeket okozott. Valószínűleg ettől veszítette el a tájékozódási képességét, és ment a fürdőzőkhöz szokatlanul közel. Mivel nem lehetetett megmenteni, elaltatták a cápát.

A kék cápák gyakoriak Mallorcánál, de többnyire ártalmatlan élőlények, kisebb halakkal táplálkoznak. Tavaly nyáron ugyanakkor egy 40 éves férfinak súlyosan megsérült a keze, amit egy kék cápa harapott meg Costa Blancánál.

forrás: hvg.hu

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.