Központ
2020. július 13. hétfő, Jenő

Megvan a szilveszteri kölni erőszak első gyanúsítottja

Központ január 19, 2016 Külföld

Szexuális kényszerítéssel és lopással gyanúsítottak meg egy menedékkérőt Kölnben. A 26 éves algériai állampolgár a németországi városban történt szilveszteri erőszak első olyan feltételezett elkövetője, akit szexuális bűncselekménnyel gyanúsítanak – közölte az ügyészség hétfőn.

köln
Az algériai fiatalembert és egy 22 éves társát a Köln melletti Kerpenben vették őrizetbe egy menedékkérőket befogadó állomáson. Találtak náluk két mobiltelefont, amelyeket szilveszterkor lophattak.

A hatóságok feltételezése szerint az egyik készüléket az algériai gyanúsított rabolta el tulajdonosától, akit molesztálhatott, a másikat pedig kilophatták valakinek a zsebéből a kölni dóm és a főpályaudvar előtti téren.
Az utóbbi napokban egy Aachenben elhelyezett menedékkérő fiatalembert is őrizetbe vettek, nála szintén egy olyan mobiltelefont találtak, amelyet szilveszterkor raboltak vagy loptak el tulajdonosától a kölni dómnál. Ezzel 21-re emelkedett a szilveszteri bűncselekmények feltételezett elkövetőinek száma.

A kölni ügyészség Újév nevű nyomozócsoportjánál eddig 883 áldozat jelentkezett, 497-en szexuális bűncselekményről számoltak be. Összesen 766 feljelentést tettek, 381-et szexuális bűncselekmények miatt – írta online kiadásában a Kölner Stadtanzeiger című lap. A feljelentések száma azért alacsonyabb, mert vannak esetek, amelyekben több áldozat közösen tett feljelentést.

Szilveszter éjjel egy nagyjából ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek tagjai nőket molesztáltak, illetve kirabolták őket. Áldozatok és tanúk arab vagy észak-afrikai származású támadókról számoltak be.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 404

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.