Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Borús
Vasárnap
Borús
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Menekülteket befogadó épületek gyulladtak ki Németországban

Központ szeptember 7, 2015 Külföld

Miközben a német politika hivatalosan befogadó állásponton van, egyre több helyen kapnak lángra menekülteknek otthont adó épületek. Több esetben már biztos, hogy gyújtogatás történt.

Rottenburg, 2015. szeptember 7. Egy bevándorlókat befogadó épület tüzét oltják tûzoltók a Neckar menti Rottenburgban 2015. szeptember 7-én hajnalban. Egyelõre vizsgálják a tûz okát, amelynek következtében négy ember kórházi ápolásra szurul. Az utóbbi hónapokban több, a bevándorlóknak szállást adó épületet gyújtottak fel Németországban. (MTI/EPA/Marijan Murat)

Öt embert kellett kórházba szállítani, miután hétfőn hajnalban Németországban, a Baden-Württemberg tartománybeli Rottenburgban kigyulladt egy menekülteknek otthont adó épület. Ketten füstmérgezést szenvedtek, hárman pedig akkor sérültek meg, mikor kiugrottak, vagy kimásztak az ablakon. A tűzoltók két órán át oltották a 84 ember átmeneti szállásául szolgáló épületet.

A tűz okát még vizsgálják, de a rottenburgi nem az első eset, hogy menekülteket befogadó épületek kapnak lángra Németországban. Hétfő reggel a türingiai Ebeleben településen gyulladt ki három lakóépület, amit jelenleg alakítanak át, hogy menekülteket befogadó állomás legyen. Több korábbi esetben már bebizonyosodott, hogy szándékos gyújtogatás okozta a tüzet, és feltehetően szélsőjobboldali csoportok állnak a háttérben.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 314

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.