Központ
2017. november 25. szombat, Katalin
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Borús
Holnap
Borús
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Menekülteket fenyegetett Porschéjából egy magyarországi férfi, őrizetbe vették

Központ szeptember 9, 2015 Külföld

A magyarországi Terrorelhárítási Központ segítségével elfogták, majd a rendőrség őrizetbe vette azt a 40 éves biatorbágyi férfit, aki a gyanú szerint múlt pénteken az M1-M7-es autópályák közös szakaszánál szidalmazta a menekülteket és az azoknak segítő embereket – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMFRK) a rendőrség honlapján.

menek
Az MTI rendőrségi forrásból úgy tudja: a férfi azonos annak a Porsche személyautónak a sofőrjével, akiről az interneten videófelvétel jelent meg a múlt héten, ahogy szidalmazza a menekülteket segítőket.

A közlemény szerint a férfi az M1-M7 autópályák közös szakaszának Győr felé vezető oldalán ment oda egy kisbuszhoz. A járművet vezető nő és utasa néhány perccel korábban az autópályán gyalogosan közlekedő menekültek közül több embert vett fel.

A férfi a sértetteket és a buszban ülő menekülteket is sértegette, becsmérelte, trágár szavakkal illette és hangosan szidalmazta őket. Miközben kiabált, a kisbusz oldalát többször megütötte és arra szólította fel a menekülteket, hogy szálljanak ki a járműből, és ha ez nem tetszik nekik, akkor kilátásba helyezte, hogy kézigránátot dob az utastérbe. Ezt követően a helyszínről egy külföldi forgalmi rendszámú személyautóval hajtott el – tartalmazza a rendőrségi közlemény.

A Budaörsi Rendőrkapitányság munkatársai az adatgyűjtés és a tanúkihallgatások eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 40 éves férfit.

A PMRFK közlése szerint, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi fegyverrel rendelkezik, ezért elfogásához a budaörsi rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét kérték fel. A férfit szerda kora délután a főváros XII. kerületében fogták el és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították. A rendőrök őrizetbe vették, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van – írták.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 262

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.