Külföld

Merényletek Párizsban – További két merénylőt azonosítottak

A múlt heti párizsi merényletek két újabb elkövetőjét azonosították a francia hatóságok, köztük azt is, akinél Görögországban regisztrált szíriai útlevelet találtak – közölte hétfőn Francois Molins párizsi főügyész.

An investigator works outside the Bataclan concert hall, Saturday, Nov. 14, 2015 in Paris. French President Francois Hollande said more than 120 people died Friday night in shootings at Paris cafes, suicide bombings near France's national stadium and a hostage-taking slaughter inside a concert hall. (AP Photo/Christophe Ena)/ENA210/950461100172/1511141815

A terrorista ujjlenyomata megegyezik annak az embernek az ujjlenyomatával, akit Görögországban regisztráltak az útlevél tulajdonosaként, de a dokumentum hitelességét a főügyész továbbra sem tudta megerősíteni.
Christiane Taubira francia igazságügyi miniszter francia újságíróknak azt mondta, hogy hamis a párizsi merényletek egyik helyszínén talált szíriai útlevél – írta a Twitter közösségi oldalon a Le Monde című napilap egyik munkatársa és a slate.fr hírportál.
A másik azonosított merénylőt Samy Amimournak hívják. Francia állampolgár, 28 éves, és Párizs közelében, Drancyban született. 2012 óta ismert volt a terrorelhárítási szervek számára, és 2013 óta nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben ellene.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.