Központ
2018. január 22. hétfő, Artúr, Vince

Minden harmadik angol odaadná az ujját azért, hogy netezhessen

Központ május 18, 2015 Külföld

Meglepő eredménnyel zárult egy felmérés, amely azt firtatta, mennyire fontos a mai ember számára az internet.

ujj

Ujjunk elvesztése tragikus esemény, azonban a Cable.co.uk felmérése szerint sokan választanák ezt az Egyesült Királyságban, csak ne kelljen lemondani a szélessávú hozzáférésről.

A két és fél ezer megkérdezett 29 százaléka, azaz tulajdonképpen minden harmadik válaszadó mondta azt, hogy jobban ragaszkodik internet-eléréséhez, mint az ujjához – a felmérésben arról nem volt szó, konkrétan melyik ujjra gondolnak, feltehetően a középső vagy a mutatóujjukat nem szívesen adták volna megkérdezettek, hiszen akkor hogyan gépelnének? 25 százalék pedig úgy nyilatkozott, nem tud választani a két lehetőség közül.

Internet nélkül az emberek úgy érzik, társadalmilag elszigetelődnek, holott ez igen mély szükséglet, lévén az ember társas lény – magyarázta a felmérés eredményét a BT Openreach vezérigazgatója. A Cable.co.uk főszerkesztője, nem mellesleg szélessáv-szakértő is elmondta a véleményét: szerinte nem is olyan régen még összejöveteleken, bulikon, hosszú telefonbeszélgetések során elégítették ki az emberek a kapcsolatok iránti igényüket, de azután jött az internet, a Facebook, a Twitter, az e-mail, egyszerre könnyebb lett minden, a korábbiaknál gyakrabban történik a társadalmi érintkezés.

A net tehát nélkülözhetetlenné vált a napi kapcsolatok fenntartásában, legyen szó családról, barátokról, kollegákról, szóval ha ezt állítjuk szembe azzal, hogy kilenc ujjal élnénk, sokak számára nem is kérdéses, hogy mit választanának – tette még hozzá a főszerkesztő.

Mindenesetre azért annak a kommentelőnek is igazat kell adnunk, aki olyan szavakkal kérdőjelezte meg a felmérés eredményét, hogy könnyű az ujjunkat ígérni olyan esetben, amikor nem állnak ott egy késsel mellettünk.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 420

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.