Központ
2018. július 20. péntek, Illés

Minden harmadik angol odaadná az ujját azért, hogy netezhessen

Központ május 18, 2015 Külföld

Meglepő eredménnyel zárult egy felmérés, amely azt firtatta, mennyire fontos a mai ember számára az internet.

ujj

Ujjunk elvesztése tragikus esemény, azonban a Cable.co.uk felmérése szerint sokan választanák ezt az Egyesült Királyságban, csak ne kelljen lemondani a szélessávú hozzáférésről.

A két és fél ezer megkérdezett 29 százaléka, azaz tulajdonképpen minden harmadik válaszadó mondta azt, hogy jobban ragaszkodik internet-eléréséhez, mint az ujjához – a felmérésben arról nem volt szó, konkrétan melyik ujjra gondolnak, feltehetően a középső vagy a mutatóujjukat nem szívesen adták volna megkérdezettek, hiszen akkor hogyan gépelnének? 25 százalék pedig úgy nyilatkozott, nem tud választani a két lehetőség közül.

Internet nélkül az emberek úgy érzik, társadalmilag elszigetelődnek, holott ez igen mély szükséglet, lévén az ember társas lény – magyarázta a felmérés eredményét a BT Openreach vezérigazgatója. A Cable.co.uk főszerkesztője, nem mellesleg szélessáv-szakértő is elmondta a véleményét: szerinte nem is olyan régen még összejöveteleken, bulikon, hosszú telefonbeszélgetések során elégítették ki az emberek a kapcsolatok iránti igényüket, de azután jött az internet, a Facebook, a Twitter, az e-mail, egyszerre könnyebb lett minden, a korábbiaknál gyakrabban történik a társadalmi érintkezés.

A net tehát nélkülözhetetlenné vált a napi kapcsolatok fenntartásában, legyen szó családról, barátokról, kollegákról, szóval ha ezt állítjuk szembe azzal, hogy kilenc ujjal élnénk, sokak számára nem is kérdéses, hogy mit választanának – tette még hozzá a főszerkesztő.

Mindenesetre azért annak a kommentelőnek is igazat kell adnunk, aki olyan szavakkal kérdőjelezte meg a felmérés eredményét, hogy könnyű az ujjunkat ígérni olyan esetben, amikor nem állnak ott egy késsel mellettünk.

forrás: hvg.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 481

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.