Központ
2017. november 24. péntek, Emma
Köd
Ma
Köd
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Jórészt felhős
Vasárnap
Jórészt felhős

Nagyon rossz vége lett egy vallási fesztiválnak

Központ augusztus 10, 2015 Külföld

Legalább 11 ember meghalt a kelet-indiai Dzsarkhand államban egy vallási fesztiválon kialakult tolongásban hétfőn.

halorrak

Az eset kora reggel történt Devgarh településen, ahol több száz zarándok próbált meg másokat megelőzve bejutni a környék egyik templomába.

A templom előtt az éjszaka folyamán rengeteg ember gyűlt össze, mintegy 15 kilométeres sort alkottak. A tülekedés akkor kezdődött, amikor a templom kapuit kinyitották, majd a később érkezettek a rendfenntartók közbeavatkozása ellenére  törtek előre.

A hatóságok adatai szerint mintegy kétszázezer ember zarándokolt el a templomhoz, hogy részt vegyen a hinduizmus egyik legfőbb istenének, Sivának a tiszteletére rendezendő egyhónapos fesztiválon.

Egy rendőrségi tisztviselő szerint a hatalmas tolongásban legalább 11 zarándok meghalt, köztük nyolc nő, és huszonnégyen megsérültek. A sérülteket kórházba szállították.

A sűrűn lakott Indiában egyre gyakrabban történnek hasonló tragédiák fesztiválok, illetve zarándoklatok alkalmával. Idén júliusban 27 ember meghalt, amikor egy fürdési rítussal egybekötött dél-indiai hindu fesztiválon tömegpánik tört ki. Ándhra Prades államban több tízezer ember nyomult a folyópartra, hogy megmártózzon, és ekkor haltak meg sokan a tolongásban.

Másfél évvel ezelőtt a közép-indiai Madhja Prades államban kitört tömegpánikban több mint 110 embert, elsősorban nőket és gyerekeket  tapostak halálra. Dzsarkhand 255 kilométerre fekszik Bihár állam fővárosától, Patnától délre.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 327

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.