Központ
2020. július 13. hétfő, Jenő

Naponta 150 hamis útlevelet találnak a migránsoknál Macedóniában

Központ január 11, 2016 Külföld

Egyre több gazdasági bevándorlónak minősülő migráns próbál meg hamis papírokkal Európába jutni, a macedón hatóságok átlagosan napi 150 hamis útlevelet foglalnak le – jelentette a szkopjei Telma televízió.

sziriaiutlevel

Szakértők szerint nagyon könnyű hamis szíriai útlevélhez jutni, Törökországban és Görögországban akár már 200-300 euróért is vásárolható ilyen dokumentum. Macedónia novemberben szigorított a határellenőrzésen, és már csak a háborús övezetből, azaz Szíriából, Afganisztánból és Irakból érkezőket engedi be az országba, és a belépést regisztrációhoz köti, ezért nőhetett meg a hamis útlevéllel érkezők száma.

A televíziónak vasárnap este nyilatkozók szerint viszont ennél aggasztóbb, hogy a migránsok száma a tél beálltával sem csökkent, s míg nyáron az érkezők 90 százaléka férfi volt, most azonos számú férfi, nő és gyermek érkezik.

A macedón-görög határőrizet megerősítéséhez Magyarország, Szerbia, Horvátország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia küldött rendőröket. A magyar rendőrök hőkamerákkal és terepjárókkal figyelik a határt, hogy a migránsok csak az arra kijelölt helyeken tudjanak belépni az országba.

Macedónia – Magyarországhoz hasonlóan – kerítést épít a határain, és erre a célra Budapesttől 100 kilométernyi pengésdrótot kapott – emlékeztetett a Telma televízió.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 419

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.