Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Négy mázsa kokaint találtak banánba rejtve az Aldiban

Központ május 5, 2015 Külföld

Majdnem négy mázsa kokaint találtak Kolumbiából érkezett banánosdobozokban a berlini Aldi szupermarketek dolgozói hétfőn, ez a német főváros történetének eddigi legnagyobb kokainfogása.

kokainaldi

A rendőrség közlése szerint 386 kilogramm kábítószer került elő a banánszállítmányokból. A német élelmiszerbolt-hálózat összesen tizennégy berlini, illetve Brandenburg tartománybeli üzletében találtak egy-, illetve kétkilós adagokban fekete zacskókba csomagolt kokaint a gyümölcsök között.

Ez a legnagyobb mennyiség, amelyet kokainból egyetlen akcióban lefoglaltak a berlini hatóságok – közölte a rendőrség szóvivője, Stefan Redlich, miután bemutatta a fogást a német sajtónak. A korábbi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki küldte és kinek szánta a drogot, amelynek utcai értéke mintegy 15 millió euró (vagyis 4,5 milliárd forint).

Az Aldi berlini és brandenburgi üzletei nem először kaptak kokaint Kolumbiából a megrendelt banán között. 2014 januárjában az üzletlánc több boltja összesen 140 kilogrammot kapott a kábítószerből, szintén banánosdobozokba rejtve. Akkor a hatóságok arra gyanakodtak, hogy a csempészek elfelejtették, vagy nem tudták időben kipakolni árujukat a banánok közül.

Nemrég egy másik német bolthálózat, a Lidl is kapott hasonló, kéretlen szállítmányt: egy hónapja a lánc egy prágai egységébe 100 kilogramm kokain érkezett a banán között Kolumbiából.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 430

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.