Központ
2017. december 17. vasárnap, Lázár, Olimpia
Borús
Ma
Borús
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Derült
Kedd
Derült

Négy mázsa kokaint találtak banánba rejtve az Aldiban

Központ május 5, 2015 Külföld

Majdnem négy mázsa kokaint találtak Kolumbiából érkezett banánosdobozokban a berlini Aldi szupermarketek dolgozói hétfőn, ez a német főváros történetének eddigi legnagyobb kokainfogása.

kokainaldi

A rendőrség közlése szerint 386 kilogramm kábítószer került elő a banánszállítmányokból. A német élelmiszerbolt-hálózat összesen tizennégy berlini, illetve Brandenburg tartománybeli üzletében találtak egy-, illetve kétkilós adagokban fekete zacskókba csomagolt kokaint a gyümölcsök között.

Ez a legnagyobb mennyiség, amelyet kokainból egyetlen akcióban lefoglaltak a berlini hatóságok – közölte a rendőrség szóvivője, Stefan Redlich, miután bemutatta a fogást a német sajtónak. A korábbi legnagyobb, 300 kilogrammos kokainszállítmányt 1999-ben foglalták le. Azt egyelőre nem tudni, hogy ki küldte és kinek szánta a drogot, amelynek utcai értéke mintegy 15 millió euró (vagyis 4,5 milliárd forint).

Az Aldi berlini és brandenburgi üzletei nem először kaptak kokaint Kolumbiából a megrendelt banán között. 2014 januárjában az üzletlánc több boltja összesen 140 kilogrammot kapott a kábítószerből, szintén banánosdobozokba rejtve. Akkor a hatóságok arra gyanakodtak, hogy a csempészek elfelejtették, vagy nem tudták időben kipakolni árujukat a banánok közül.

Nemrég egy másik német bolthálózat, a Lidl is kapott hasonló, kéretlen szállítmányt: egy hónapja a lánc egy prágai egységébe 100 kilogramm kokain érkezett a banán között Kolumbiából.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 318

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.