Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Négyezer ember megölésével vádolnak egy 94 éves volt SS-tisztet

Központ február 24, 2015 Külföld

Vádat emeltek egy 94 éves, egykor Auschwitzban kórházi szolgálatot végző férfi ellen Németországban csaknem négyezer gyilkosságban való részvétel miatt, jelentette a schwerini ügyészség. Az őrizetbe vett férfi 1944-ben az SS kötelékében szolgált Auschwitzban, őrmesteri rangban közreműködött a tábor működtetésében, írja az MTI.

diestel

Az egykori őr kilétét nem hozták nyilvánosságra. A férfi ügyvédje, Peter-Michael Diestel kijelentette, hogy a hatóságoknak nincs bizonyítéka egyetlen olyan „konkrét bűncselekményre” sem, amelyet védence követett volna el.

A német szövetségi ügyészség 2013-ban harminc, gyaníthatóan hajdani auschwitzi őr letartóztatását javasolta. Ezután a tartományi és városi ügyészségek dolga a gyanúsítottak ellen vizsgálódni, és kellő megalapozottság esetén elrendelni letartóztatásukat.

Az auschwitz-birkenaui haláltábor volt a legnagyobb náci megsemmisítő tábor. A nácik által megszállt Lengyelországban fekvő táborban több mint egymillió embert öltek meg, becslések szerint nagyjából minden harmadik áldozat magyar volt.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 643

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.