Központ
2020. július 15. szerda, Henrik, Roland

Németországban is komoly gondokat okoz az időjárás

Központ január 6, 2016 Külföld

Mintegy 600 utas, köztük 30 gyermek töltötte az éjszakát hétfőre virradóra Németországban egy intercity vonaton, illetve az egyik komphajótársaság csarnokában, miután a vonat a fagyok miatt leállt a nyílt vágányon.

A Kölnbe tartó vonat a felsővezetékek eljegesedése miatt állt le vasárnap délután a kelet-frízföldi Norddeich mellett, és csak 22 órás késéssel tudott hétfő reggel továbbindulni. A vonaton javarészt szabadságukról hazatérők utaztak, akik a szilvesztert a kelet-frízföldi szigeteken töltötték. Az éjszaka során az utasokat a német vasúttársaság és a vöröskereszt munkatársai látták el étellel és itallal.

Az IC egy második alkalommal – igaz, ezúttal csak 10 percre – Emden közelében újból leállt az egyik vasúti váltó hibája miatt, mielőtt továbbhaladt volna úti célja felé.
Egy másik intercity vonat, amelyik vasárnap Kölnből Emdenbe tartott, egy eljegesedett váltó miatt az emdeni vasútállomástól egy kilométerre állt le, és az utasoknak gyalog kellett megtenniük az utat a városba.
Háromszáznál is több közúti baleset történt

A havazás és az eljegesedett utak Németország-szerte problémákat okoztak. Alsó-Szászország és Brema tartományokban az elmúlt nap folyamán több mint 300 közúti baleset történt a csúszós utakon, illetve dugók nehezítették a forgalom haladását. A német fővárosban, Berlinben hétfőre virradóra 10 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet, ami miatt három városi vasút vonalán is leállt a közlekedés. Mecklenburg-Elő-Pomeránia Malchow nevű településén pedig folyamatosan befagytak a tűzoltóság tömlői, ami órákon át hátráltatta egy tűz eloltását a vasárnap délutáni órákban.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 350

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.