Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Neves sportolók haltak meg egy valóságshow-ban

Központ március 10, 2015 Külföld

Összeütközött két helikopter hétfőn Argentínában a TF1 francia kereskedelmi tévé túlélőshow-jának forgatása közben, a balesetben tíz ember vesztette életét, köztük nyolc francia.

muffat

A produkció által bérelt két gép a levegőben összeütközhetett, a szerencsétlenséget senki sem élte túl – mondta el újságíróknak az északnyugati La Rioja tartomány biztonsági főnöke, Cesar Angulo. Az El Independiente című argentin napilap tudomása szerint életét vesztette a két helyi pilóta is.

A Dropped című TV-produkció által közzétett lista szerint az áldozatok között van három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó is. A harmadik éve tartó sorozat sportoló szereplőinek szélsőséges természeti körülmények között kellett versenyfeladatokat teljesíteniük. Az idei évad felvételeit február végén kezdték forgatni az amerikai kontinens legdélebbi részén, Patagóniában. A mintegy 80 fős stáb hétfőn Argentína északnyugati részén, a hegyvidéki Villa Castelli térségébe tartott, hogy felvegye a következő részt, amikor a tragédia bekövetkezett.

A helikoptereket La Rioja, illetve a szomszédos Santiago del Estero tartományok kormányzatától bérelte a túlélőshow-t forgató francia cég, amely turisztikai szolgáltatásokat is nyújt. A Buenos Airestől mintegy 1100 kilométerre északnyugatra, Quebrada del Yeso város közelében történt szerencsétlenség oka egyelőre nem ismeretes. Sajtójelentések szerint az időjárási körülmények jók voltak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 496

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.