Központ
2020. november 28. szombat, Stefánia

Nőnek öltözött, így lépett meg egy pedofil gyilkos a börtönből

Központ július 18, 2016 Külföld

Fejkendőben, sminkben, felesége és két gyermeke kíséretében szökött meg egy indonéziai börtönből az a férfi, akit egy 12 éves lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért ítéltek életfogytig tartó börtönre – közölték a helyi hatóságok szerdán.

Az indonéz fővárosban, Jakartában található Szalemba börtönből szökött meg a húszas éveiben járó rab, a rendőrség nagy erőkkel keresi már. A férfit bűnösnek találták egy iskoláskorú, a jelentések szerint mindössze tizenkét éves lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, ezért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

Mindössze négy hónapot töltött le büntetéséből, amikor múlt csütörtökön a gyanútlan őrök jelenlétében, női ruhában kisétált a börtönből felesége és két kisgyermeke kíséretében.

A börtön térfigyelő kameráinak felvételein látszik, amint hidzsábbal, a muszlim nők hagyományos kendőjével a fején, napszemüvegben, kirúzsozott szájjal, két gyermeke kezét fogva távozik. A jakartai rendőrség szóvivője szerint az indonéziai börtönökben a női látogatókat nem ellenőrzik, csak a férfiakat.

A szökés az íd al-fitr muzulmán böjttörő ünnep hetében történt. Ilyenkor jellemzően sokan érkeznek látogatóba a börtönbe, a férfi pedig egyszerűen átöltözött a zsúfolt látogatóhelyiségben, ahol kevés őr volt a rendőrség szóvivője szerint.

Feltehetően az elítélt felesége csempészte be a börtönbe a ruhákat. A rendőrség kihallgatta a nőt, de nem vették őrizetbe, mert nem lenne, aki gondoskodna a két kisgyermekről.

Az indonéziai börtönökben meglehetősen gyakoriak a szökések, mert az intézmények túlzsúfoltak és kevés az őr. A mostani eset sem egyedülálló: 2012-ben egy rab az egész testet elfedő burkába öltözve szabadult ki egy szigorúan őrzött börtönből.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 411

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.