Központ
2018. október 19. péntek, Nándor

Nyolc órát hullámvasutazott egy 82 éves férfi

Központ május 26, 2015 Külföld

Nyolc órát hullámvasutazott egy 82 éves férfi hétvégén Pennsylvaniában, és ezzel teljesítette az ötezredik menetét is.

hullamv

Vic Kleman a Pittsburgh külvárosában, West Mifflinben található történelmi hullámvasúton száguldott körbe 95 alkalommal egyetlen nap alatt. Azért tett meg 95 kört, mert a Jack Rabbit hullámvasút éppen idén ünnepli 95. születésnapját.

Az egykori üzletember és amatőr színész a vasárnap teljesített 5000. menet után azt mondta, hogy nagyszerűen érzi magát. Más hullámvasút-rajongók, barátai és a park dolgozói is csatlakoztak hozzá.

A férfi elárulta, hogy a hosszú menetre készülve egészen keveset evett és ivott, mert még a mosdóba sem szeretett volna kimenni, hogy megszakítsa a köröket. Egy mentőkocsi azért készenlétben állt, de végül nem volt szükség rá.

Kleman 2010-ben teljesítette a 4000. kört az 1920-ban felállított faszerkezetes hullámvasúton.

Az idős hullámvasút-rajongó elmondta, hogy Pittsburghbe költözése, 1959 óta száll fel rendszeresen a világ ötödik legöregebb hullámvasútjára.

Kleman a nap végén kicsit elgyöngülve, de saját lábán, botjára támaszkodva távozott a parkból. „Nagyon jól éreztem magam utána. De arról inkább nem beszélek, hogy fogom érezni magam holnap reggel” – mondta.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 362

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.