Központ
2018. június 25. hétfő, Vilmos

Ölik a kurdokat a törökök

Központ augusztus 3, 2015 Külföld

A Kurdisztáni Munkáspárt lázadócsoport mintegy 260 fegyverese halt meg és több százan megsebesültek az elmúlt napokban a török légierő észak-iraki támadásaiban.

Police officers inspect and photograph metallic debris found on a beach in Saint-Denis on the French Reunion Island in the Indian Ocean on August 2, 2015, close to where where a Boeing 777 wing part believed to belong to missing flight MH370 washed up last week.  A piece of metal was found on La Reunion island, where a Boeing 777 wing part believed to belong to missing flight MH370 washed up last week, said a source close to the investigation.  Investigators on the Indian Ocean island took the debris into evidence as part of their probe into the fate of Malaysia Airlines flight MH370, however nothing indicated the piece of metal came from an airplane, the source said.  AFP PHOTO / RICHARD BOUHET

A jelentés szerint a sérültek között van Nurettin Demirtas, a kurdbarát Népi Demokratikus Párt (HDP) elnökének, Selahattin Demirtasnak a testvére, aki csatlakozott az észak-iraki hegyvidéken rejtőzködő kurd felkelőkhöz. A török hatóságok azzal vádolják a közelmúltbeli parlamenti választások egyik nyertesének tartott HDP-t, hogy a kurd lázadó szervezet, a Kurd Munkáspárt (PKK) szövetségese.

Pénteken a török légierő huszonnyolc F–16-os vadászbombázója 65 támadást hajtott végre a PKK rejtekhelyei és lőszerraktárai ellen. Előző napon 80 harci gép vett részt a bevetésekben, több mint száz célpontra mértek csapást. A PKK nem adott tájékoztatást a légierő támadásainak áldozatairól.

A török légierő egy héttel ezelőtt, július 24-én indított légi hadjáratot egyszerre a PKK és a Szíria és Irak nagy területeit elfoglaló Iszlám Állam állásai ellen. Míg azonban a PKK ellen légicsapások tucatjait hajtotta végre, csak három olyan bevetésről volt hivatalos bejelentés, amely az IÁ ellen irányult.

A légi hadjárat megkezdésének napján engedélyezte Törökország az Iszlám Állam ellen harcoló, amerikaiak vezette nemzetközi koalíció számára az összes légi támaszpontjának használatát.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 346

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.