Központ
2018. szeptember 21. péntek, Máté, Mirella

Orbán nem akar Magyarországból Romániát csinálni

Központ december 16, 2015 Külföld

„Nem vagyok hajlandó Romániát csinálni Magyarországból” – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap az Országgyűlésben. A kormányfő Vona Gábor Jobbik-frakcióvezető kérdésére azt mondta: nem javasolja a magyar politikai életnek, az Országgyűlésnek, hogy átvegye az ügyészség vagy a rendőrség feladatait.

Kijelentését úgy magyarázta: nem hajlandó arra, hogy rendkívüli eljárásokban elvonják a bűnüldöző államhatalmi szervek jogköreit. A miniszterelnök ezt arra reagálva közölte, hogy Vona Gábor azt javasolta, állítsanak fel két vizsgálóbizottságot: egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, támogatásának, a másikat a Fideszhez kötődő emberek gazdagodásának vizsgálatára. Miért van az, hogy az ön környezetében lévő emberek hihetetlen módon gazdagodtak az elmúlt években? – kérdezte a Jobbik elnöke, példaként Habony Árpádot, Mészáros Lőrincet, Andy Vajnát említve. Vona Gábor kijelentette: a Jobbik soha semmilyen országtól, Oroszországtól sem kapott anyagi támogatást, és nem is fog.

A Jobbik számára a függetlenség megőrzése az egyik legfontosabb alapérték – tette hozzá. Orbán Viktor válaszában úgy fogalmazott: semmifajta korrupciót nem tűr el, nem tűrt el a múltban sem és nem tűr el a jövőben sem. Elmondta, amikor ő vagy a kormány döntést hoz, mindig csak az ország érdekét tartja szem előtt. „Ha ezt nem hiszi, kérdezze meg azokat, akik valaha azt gondolták, hogy lehet másként is dönteni.

Kérdezze meg például az ön újsütetű támogatóját” – fogalmazott (vélhetően Simicska Lajos nagyvállalkozóra utalva, aki a magyar média szerint újabban a Jobbikot támogatja). Orbán Viktor azt mondta, megnézte az ország leggazdagabb embereiről készült nyilvános rangsorokat, és az első tíz között nem talált fideszest, pedig tizedik éve kormányozzák az országot.
„Ennek fényében az ön vádját nevetségesnek tartom, és javaslom, akkor beszéljünk erről komolyan, ha az első tízben már legalább öt fideszes lesz. Attól tartok, ez nem holnap lesz” – mondta a kormányfő.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 395

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.