Központ
2020. január 22. szerda, Artúr, Vince

Őrizetbe vették a szegedi diáklány támadóját

Központ július 22, 2015 Külföld

Elkapta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint azért vert meg egy szegedi diáklányt, mert azt hitte, hogy a lány barátja bevándorló. Az MNO értesülései szerint a gyanúsított büntetés-végrehajtási alkalmazott volt, de vélhetőleg a történetek miatt már el is bocsátották.

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint azért támadt egy szegedi diáklányra, mert barátját illegális bevándorlónak gondolta – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel. Szenti Szabolcs elmondta, azonosította a rendőrség azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az Újszegedi Partfürdőnél szombaton elkövetett erőszakos cselekménnyel. A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt megküldte a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek – tudatta a szóvivő.

Az MTI kérdésére, azzal összefüggésben, hogy a rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, az őrnagy leszögezte: a gyanúsított nem rendőr. Ennél többet nem közölt.

Az MNO értesülései szerint a férfi büntetés-végrehajtási alkalmazott volt, de már megszűnt a szolgálati viszonya. A portál szerint feltehetőleg azonnali hatállyal elbocsátották az eset után.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: a jelenleg is folyamatban levő eljárási cselekmények miatt az ügyészség szerdán ad bővebb tájékoztatást.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 516

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.