Központ
2019. március 23. szombat, Emőke

Összeverekedett a pilóta és a másodpilóta az Air India airbusán

Központ április 7, 2015 Külföld

Ennek ellenére nem szóltak a központnak, hanem tovább repültek. Vizsgálat indult ellenük.

airindia

Két pilótát felfüggesztettek az Air Indiánál, miután felszállás előtt összeverekedtek a pilótafülkében, majd ennek ellenére sem szakították meg az utat, írja az Independent. A kapitány és a segédje vasárnap délután készülődtek a felszálláshoz Dzsaipur városában, amikor a vita kirobbant. A Times of India beszámolója szerint a másodpilóta ideges lett, miután mondták neki, hogy jegyezze fel a fontos adatokat, mint utasszám, súly és üzemanyag, és elkezdte verni a kapitányt.

A kapitány ezt nem jelentette a központnak, hanem folytatta az AI 611 útját, és csak a landolás után szólt az esetről. Mindkettejüket felfüggesztették, és belső vizsgálatot indítottak. Az Air India ugyanakkor hivatalosan cáfolta az állításokat, szerintük csak vitatkozott a két kapitány.

Az indiai sajtónak a légitársaság munkatársai azt mondták, a másodpilóta korábban is keveredett hasonló összeszólalkozásokba, három éve például egy kapitányt felszólított, hogy jöjjön ki a cockpitből, szedje le a gallérjáról a csillagokat, és küzdjön meg vele.

A mostani eset egy Airbus A320-as gépen történt, ugyanolyanon, mint amilyen a Germanwings járataként a francia Alpokban zuhant le.

Forrás: vs.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 429

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.