Központ
2017. augusztus 22. kedd, Menyhért, Mirjam
Eső valószínű
Kedd
Eső valószínű
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Derült
Csütörtök
Derült

Oszama Bin Laden három családtagja halt meg

Központ augusztus 1, 2015 Külföld

A Bin Laden-család tagjai voltak a a fedélzetén annak a kisrepülőgépnek, amelyik éjjel leszállás után elhagyta a kifutó pályát és földbecsapódott a dél-angliai Yateley közelében lévő Blackbushe repülőtérnél. Négyen meghaltak mindannyian a gép fedélzetén tartózkodtak. A BBC közlése szerint a hírt a brit szaúd-arábiai nagykövetség is megerősítette; a képviselet a Twitteren fejezte ki együttérzését a család többi tagja felé.

A tudósítás szerint az Embraer Phenom 300-as típusú gép tegnap délután hagyta el a milánói Malpensa repteret,  onnét érkezett Angliába, ám a pilóta valamilyen egyelőre nem ismert okból eltévesztette a leszállópályát és nem a kijelölt kifutón, hanem egy közeli telepen tette le a gépet, ahol parkolókban álló autókba ütközött, majd felrobbant. (Ismert, hogy a Bin Laden-családnak jelentős üzleti érdekeltségei vannak Észak-Olaszországban.)

A Telegraph szaúd-arábiai értesülésekre hivatkozva azt írja, hogy Oszama Bin-Laden nővére, mostohaanyja és még egy családtag utazott a géppel; rajtuk kívül a pilóta is életét vesztette. A magánrepülőgép, mely összesen nyolc utas szállítását teszi lehetővé, a Bin Laden család repülőgép-vállalatának gépparkjához tartozott. Kisebb luxugépről van szó, amelynek piaci értéke eléri a 7 millió angol fontot. Húsz autó totálisan tönkrement az összeütközésben.

Forrás: 444.hu, BBC, Telegraph

Share Button
Ennyien olvasták: 277

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.