Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

Putyin: legyen olcsóbb a vodka

Központ december 26, 2014 Külföld

putyinAz ország súlyos gazdasági problémáival és az infláció elszaladásával párhuzamosan erősen megnövekedett vodkaárak visszafogására szólította fel a kormányt az orosz elnök karácsonykor.

Vlagyimir Putyin kormányhivatalnokokkal és regionális kormányzókkal tartott szerdai találkozóján arról beszélt, hogy a magas vodkaárak az illegális szeszfőzésre ösztönzik az embereket, és a házi főzésű párlatok veszélyesebbek az egészségre, mint a törvényesen előállított vodka.

“A vodkaárak elszaladása csak a törvénytelenül főzött (szeszesitalok) fogyasztásának növekedéséhez vezet. Úgy vélem, az érintett kormányzati szerveknek el kéne gondolkodniuk ezen” – közölte Putyin.

A kormányzat tavaly óta nagyjából 30 százalékkal, 220 rubelre (körülbelül 15 lejre) emelte fél liter vodka minimális kiskereskedelmi árát. Emellett Moszkva az alkoholipari cégekre vonatkozó szabályozást is szigorította. Kutatók szerint részben a magas alkoholfogyasztás a felelős azért, hogy Oroszországban a férfiak negyede az ötvenes éveiben vagy azelőtt meghal.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 553

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.