Központ
2020. június 06. szombat, Norbert, Cintia

Putyin lehet a világ leggazdagabb embere

Központ február 16, 2015 Külföld

Vlagyimir Putyin orosz elnök a világ leggazdagabb embere lehet, akinek magánvagyona elérheti a 200 milliárd dollárt – jelentette ki vasárnap a CNN-nek nyilatkozva Bill Browder, a Hermitage Capital Management befektetési alap igazgatója.

Vladimir Putin on a boat in Karelia

Browder, aki korábban az egyik legjelentősebb külföldi befektető volt Oroszországban, azt állította, hogy abból a pénzből, amelyet Oroszország Putyin kormányzásának 14 éve alatt megtermelt és amelyet nem költöttek el iskolákra, utakra és kórházakra, ingatlanban, svájci bankszámlákon, részvényekben, valamint az elnök és a “csókosai javára kezelt befektetési alapokban van”.

Az üzletember szerint “Putyin Oroszország feletti uralmának első 8-10 éve arról szólt, hogy annyi pénzt lopjon, amennyit csak tud”. “Néhányan, beleértve magamat is, úgy hisszük, hogy ő a világ leggazdagabb embere, vagy az egyik leggazdagabb ember a világon, több százmilliárd dolláros vagyonnal, amelyet Oroszországtól loptak el” – nyilatkozott az üzletember.

“A hatalom nagyon egyszerű Oroszországban: az van hatalmon, akinek hatalmában áll embereket letartóztatni” – mondta Bill Browder.

Browdert az orosz kormány 2005-ban “nemzetbiztonsági kockázati tényezőként” feketelistára tette. A The Economist közlése szerint azért, mert beleavatkozott a “korrupt hivatalnokok és üzletember bűntársaik” felé irányuló pénzáramlásba. Azóta Putyin korábbi támogatójából az elnök markáns bírálója lett.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 707

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.