Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Rémület 12 ezer méteren: mindkét hajtóműve leállt egy Airbusnak

Központ május 27, 2015 Külföld

A Singapore Airlines gépe 194 utassal repült a hétvégén, amikor mindkét hajtóműve leállt. “A személyzet szakszerű intézkedéseinek köszönhetően sikerült megoldani a helyzetet”, és a gép szerencsésen landolt Sanghaj repülőterén.

singapore

Csaknem 12 ezer méteres magasságban leállt a Singapore Airlines légitársaság egyik utasszállítójának mindkét hajtóműve, de a gépet sikerült biztonságban letenni. Az eset a múlt hét végén történt – közölte a vállalat szerdán.

Az Airbus A330-300 típusú gép Szingapúrból Sanghajba repült 194 utassal a fedélzetén. Felszállás után mintegy három órával, 11 800 méteres magasságban hirtelen leállt mindkét hajtóműve. A légitársaság közleményéből ítélve a hajtóműveket sikerült újraindítani, legalábbis a közleményben az szerepel, hogy “a személyzet szakszerű intézkedéseinek köszönhetően sikerült megoldani a helyzetet”, és a gép szerencsésen landolt Sanghaj repülőterén.

A hajtóműveket gyártó Rolls-Royce vállalat közölte, hogy minden segítséget megad az incidens kivizsgálásához.

Szakértők szerint igen ritkán fordul elő, hogy egy gép mindkét hajtóműve egyszerre leáll, általában csak az egyikkel fordulnak elő problémák. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy mivel a szingapúri gép személyzete nem kért rendkívüli leszállási engedélyt Hongkongban, amely közelében az incidens idején repült, valószínűleg nem volt olyan súlyos a helyzet.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 326

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.