Központ
2020. július 10. péntek, Amália

Rengeteg gyereket zaklathattak Benedek pápa bátyjának fiúkórusában

Központ január 13, 2016 Külföld

Az ügyben nyomozó Ulrich Weber jelentése szerint 1953 és 1992 között több mint 200 kisfiút molesztálhattak abban a fiúkórusban, amit a lemondott XVI. Benedek pápa bátyja,  Georg Ratzinger vezetett Regensburgban.

ratzinger

A vizsgálatok szerint Ratzingernek tudnia kellett arról, hogy a kórusban szexuálisan zaklatták és fizikailag bántalmazták a gyerekeket. Ugyanakkor Ratzingert nem gyanúsítják azzal, hogy bűncselekményeket követett volna el, amíg 1964 és 1994 között a kórust irányította.

Regensburger Domspatzen nevű fiúkórus tavaly bízott meg egy Ulrich Weber nevű ügyvédet azzal, hogy vizsgálja ki a pedofilvádakat, amelyek először 2010-ben merültek fel. Weber szerint Georg Ratzinger tudhatot arról, hogy mi megy kóruson belül, mivel a vizsgálat alapján ezek az esetek a szervezeten belül ismertek és rendkívül vitatottak voltak.

Ugyanakkor a bántalmazásoknak többnyire semmi következménye nem volt, ma már pedig ezek túl régi ügyek ahhoz, hogy felelősségre lehessen vonni az elkövetőket.

1987-ben már volt egy hasonló vizsgálat, de az akkor nem jutottak el odáig, hogy a kórus vezetését eltávolítsák. Weber most arra jutott, hogy a panaszok közel negyede szexuális természetű volt. Ezek között volt szexuális zaklatás és nemi erőszak is. Előfordult, hogy megverték a fiúkat, vagy megvonták tőlük az ételt. Ezek nagyrészt az 1970-es években történtek, a megszólaló 50 áldozat 10 elkövetőt nevezett meg.

Forrás: 444.hu via Slate

Share Button
Ennyien olvasták: 469

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.