Központ
2018. július 22. vasárnap, Magdolna

Román álrendőrök buktak le Koppenhágában

Központ augusztus 11, 2015 Külföld

Több külföldi turistát rabolt ki Koppenhágában, mintegy 45 000 dán korona összértékben két román állampolgár, akik rendőrnek adták ki magukat – tájékoztat a The Local internetes portál.

A rendőrség szerint a csalók civilben dolgozó rendőrtisztekként mutatkoztak be, külföldi vagy hamis rendőrigazolványt felmutatva, hogy elhitessék a turistákkal, hogy törvényt szegtek, és készpénzben kell bírságot fizetniük. A csalás egyéb módozataiban a bűnözők elkérték a turisták útlevelét és pénzét vagy bankkártyáját, PIN-kóddal együtt, majd elfutottak a zsákmánnyal.

“Sok turista nem ismeri az ország törvényeit, és az ilyen csalók ezt használják ki” – nyilatkozta Sajja Haider, a koppenhágai rendőrség képviselője.

A két románt, egy 36 és egy 52 éves férfit, szombaton tartóztatták le az egyik legnépszerűbb dán turistacélpont, a Tivoli Gardens vidámparkban. Közel 45 000 korona (6000 euró) értékű készpénz volt náluk, különböző pénznemekben. Egy közeli hotel recepciósa ismerte fel őket. Haider elmondta: a rendőrségnek birtokában vannak az álrendőrtisztek fényképei, amelyeket biztonsági kamerák készítettek, és több turistától kaptak a két férfihez végül elvezető információkat.

A két román férfi vasárnap jelent meg a bíróság előtt. Azzal vádolják őket, hogy külföldi turistákkal fizettettek álbírságokat, miközben rendőrtiszteknek adták ki magukat, mondta el a koppenhágai rendőrség szóvivője a Ritzau hírügynökségnek. A két románt csalással és köztisztviselői státusz jogtalan bitorlásával vádolják, akár 18 hónapig terjedő börtönbüntetést is kaphatnak.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 340

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.