Központ
2018. október 21. vasárnap, Orsolya

Román kormányzati tisztségviselőket is kitiltottak az Egyesült Államokból

Központ május 20, 2015 Külföld

Korrupció miatt román és bolgár volt és jelenlegi kormányzati tisztségviselőiket is kitiltottak az Egyesült Államokból, de nem ugyanazon a jogi alapon, mint a magyarokat – ismerte el kérdésekre válaszolva Hoyt Brian Yee az amerikai képviselőház külügyi bizottsága európai és eurázsiai albizottságának keddi meghallgatásán.

yee

Az amerikai-magyar kapcsolatok jövőjéről tartott meghallhatáson Yee, aki az amerikai külügyminisztérium térségért felelős államtitkár-helyettese, Dana Rohrabachernek, az albizottság republikánus elnökének arra vonatkozó felvetéseire válaszolt, hogy vajon az amerikai kormány a bírálataiban nem alkalmaz-e kettős mércét Magyarországgal szemben, annak térségbeli szomszédjaitól, például Romániától és Bulgáriától eltérően.

Az amerikai diplomata cáfolta, hogy az Egyesült Államok más országoktól eltérő megítélésben részesítené Magyarországot. Yee nem árulta el a kitiltott román és bolgár tisztségviselők kilétét, kijelentve, hogy – ugyanúgy, mint Magyarország esetében – a törvény nem teszi számára lehetővé az érintettek megnevezését.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 352

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.