Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Rozsdás karddal fejezett le két meleg férfit az Iszlám Állam

Központ március 10, 2015 Külföld

Az iraki Ninivében tartott nyilvános lefejezésről fotókat tett közzé az Iszlám Állam. Két férfit vélt homoszexualitásuk miatt végeztek ki, a harmadikat istenkáromlás vádjával.

iszlam

Nyilvánosan lefejezett három férfit az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges csoport Irakban, kettejüket homoszexualitás, a harmadikat pedig istenkáromlás vádjával – derül ki a közösségi portálokra kedden feltett fotókból.

A felvételeken a férfiak bekötött szemmel térdelnek egy álarcos, feketébe öltözött, nagy rozsdás kardot lengető hóhér előtt a Ninive kormányzóság egyik, meg nem nevezett városában összegyűlt tömeg előtt.

A dzsihadista csoport propagandaüzeneteitől eltérően ezeken a fotókon nem látható a férfiak holtteste a kivégzés után. A kivégzés okait a képaláírásokban közlik. Az AFP francia hírügynökség a lefejezéseket független forrásból nem tudta megerősíteni.

Az IÁ jelentős területeket tart ellenőrzése alatt Irak északi és nyugati részén, így Ninivét is. A kormányerők az IÁ ellen szervezett, az Egyesült Államok vezette szövetség légicsapásainak támogatásával próbálják visszaszerezni a tavaly nyár óta a dzsihadisták által megszállt területeket.

Az iraki hadsereg jelenleg nagyszabású offenzívát hajt végre a Bagdadtól 160 kilométerre, a Bagdadot és Ninive kormányzóság székhelyét, Moszult összekötő út mentén fekvő Tikrít visszafoglalásáért.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 593

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.