Külföld

Saját házában robbantottak fel egy belügyminisztert

Otthonában tartott politikai nagygyűlést Pandzsáb belügyminisztere, ott robbantotta fel magát egy tálib merénylő.

punjab

Öngyilkos merényletet követtek el vasárnap egy politikai gyűlés résztvevői ellen Pakisztán legnépesebb tartományában, Pandzsábban. A támadásban legalább kilencen meghaltak, köztük a helyi kormány belügyminisztere is – közölték illetékesek.

A merényletet a fővárostól, Iszlámábádtól mintegy 70 kilométerrel északnyugatra található Sádi Hán településen hajtották végre. Az öngyilkos merénylő délelőtt berontott a politikai rendezvénynek helyet adó házba, a pandzsábi belügyminiszter, Suja Hanzada otthonába, és a levegőbe röpítette magát. A detonáció miatt beomlott az épület teteje, aminek következtében a tárcavezetőn kívül további 8 ember lelte halálát a romok alatt, 25-en pedig megsebesültek.

Pandzsáb a legnagyobb és leggazdagabb pakisztáni tartomány, és Navaz Sarif kormányfő politikai fellegvára. Az ország többi részéhez képest békés térségnek számít, itt él a mintegy 190 milliós lakosság több mint fele.

A támadást a tálibok mozgalmával kapcsolatban álló csoport, a Laskar-e-Iszlám vállalta magára, tettét az ellene folyó katonai műveletek megtorlásának nevezte. „Az ilyen jellegű támadások a jövőben is folytatódni fognak” – hangsúlyozta a lázadó szervezet egyik képviselője.

Forrás: mti

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.